Dagopvang

Vertrouwde kinderopvang in een bosrijke omgeving in Rijswijk. Lekker de natuur in, veel creatieve activiteiten en aandacht voor de natuurlijke ontwikkeling van kinderen. In de karakteristieke hoeve Nieuw Zuiderveld, aan de Heulweg in Wateringen, zijn wij gestart met een kleinschalig kinderdagverblijf met dezelfde EigenWijze Reggio visie.

Dit is onze dagopvang

Ons kinderdagverblijf in Rijswijk staat midden in het bos tussen Rijswijk en Den Haag. Daar hebben wij  twee babygroepen tot 2 jaar, een peutergroep van 2 tot 4 jaar en een verticale groep van 1,5 tot 4 jaar.

In Wateringen is EigenWijs gevestigd in het voorste gedeelte van de karakteristieke boerderij Nieuw Zuiderveld, met daarbij een mooie, natuurlijke buitenruimte. Hier hebben wij een groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar en een babygroep voor kinderen van 0-2 jaar.

Bij de activiteiten van de dagopvang staan natuur, creativiteit en beweging centraal. Onze eigen pedagogisch medewerkers bedenken dagelijks bijzondere EigenWijze activiteiten die het aangeboren ontwikkelingsvermogen van kinderen stimuleren. Of we nu spelen, zingen of vooruitkijken naar de basisschool; altijd staat de natuurlijke ontwikkeling van kinderen voorop.

Lees meer over onze visie op natuurlijk opgroeien of maak een afspraak!

Voorbeeldactiviteiten

Op het kinderdagverblijf zijn verschillende terugkerende activiteiten, zoals peutergym, muziek voor baby’s en peuters met de muziekjuf Gerie, yoga en dans.

Ontdekken bij Eigenwijs
Nieuwsgierigheid krijgt alle ruimte tijdens het zelfstandig spelen in ons gezellige kinderdagverblijf
Schilderen doen we vaak bij Eigenwijs
De mooiste jungle-dieren schilderen en er een grappig verhaal bij verzinnen, samen met onze creatieve begeleiders.
smaken herkennen
Herken jij alle smaken? Een bezoekje aan de smaken van alle continenten, gewoon in onze eigen keuken.
Verstoppertje spelen in de tuin
Actief bezig zijn in onze eigen bostuin, waar we samen op zoek gaan naar bijzondere planten en dieren.

Vandaag gaan we naar buiten

Ons kinderdagverblijf in Rijswijk ligt op een unieke locatie midden in het bos. Een ideale plek om iedere dag even de natuur in te gaan en spelenderwijs te leren over alles wat er in de natuur gebeurt. Vaak maken we ‘s ochtends met z’n allen een boswandeling en genieten we ‘s middags van het buitenspelen. Bij het kinderdagverblijf is een bostuin waar baby’s in de buitenlucht kunnen spelen en dreumesen en peuters alles over planten en beestjes leren.

Ook bij ons kinderdagverblijf in Wateringen hebben wij een groene buitenruimte met moestuintjes en onze eigen appel- en perenboom! Daar zullen wij ook op bezoek gaan bij de Zorgtuinderij: samen met de bezoekers van het ontmoetingscentrum  de plantjes water geven en de kippen voeren

Al onze buitenspeelterreinen en -materialen voldoen aan de Nederlandse veiligheidsnormen.

Vandaag ontdek ik een wereld vol kleur!

Wauw, wat een kleuren! Bij EigenWijs geven we kinderen de ruimte om spelenderwijs hun wereld te ontdekken en op avontuur te gaan!

Keurmerk groene kinderopvang

Ons kinderdagverblijf heeft het keurmerk ‘Groene Kinderopvang’ van Stichting Groen Cement. Daar zijn we trots op, want het laat zien dat we natuurbeleving en buitenspelen bij EigenWijs serieus nemen. We vinden het belangrijk dat kinderen opgroeien met enthousiasme en respect voor de natuur.

  • We gaan iedere dag naar buiten en leren spelenderwijs omgaan met de natuur.
  • Onze liefde voor de natuur en ‘natuurlijk opgroeien’ zitten verankerd in onze pedagogische visie.
  • De ruimtes en activiteiten van onze dagopvang nodigen uit om de natuur te ontdekken en zelf te beleven.

Tarieven

EigenWijs is een kleinschalig kinderdagverblijf waar ieder kind welkom is en zichzelf mag zijn. Het is het kinderdagverblijf waar ze buiten naar binnen halen en binnen naar buiten net hoe het uitkomt!

Bekijk onze tarieven

Locatie

Het kinderdagverblijf ligt midden in het bos op de grens van Den Haag en Rijswijk. We zijn goed bereikbaar met de fiets en per auto. Het makkelijkste is om vanaf de Prinses Beatrixlaan bij de wegwijzer rechtsaf af te slaan, het bos (Landgoederenzone) in, en het pad te volgen naar het kinderdagverblijf zo’n 300 meter verder. De parkeergelegeheid bij het kinderdagverblijf is beperkt.

Dagopvang EigenWijs Rijswijk
Van Vredenburchweg 164 E,
2284 TT Rijswijk
Contact en openingstijden

Dagopvang EigenWijs Wateringen
Heulweg 34,
2291 BZ Wateringen
Contact en openingstijden